O Forumu

Forum naprednih tehnologija nastao je sa idejom i misijom da se Grad Niš pozicionira kao centar razvoja naprednih tehnologija. Od samog početka Forum je okupljao sve nosioce aktivnosti u oblasti naprednih tehnologija, značajne stejkholdere i relevantne partnere i učesnike u cilju promocije privrednih, naučno-obrazovnih, institucionalnih i kadrovskih potencijala i pozicioniranja Grada Niša, zemlje, a i čitavog regiona kao motora razvoja i inovacija.

Ciljevi Foruma

Povezivanje obrazovnih institucija sa proizvodnim firmama u sferi mašinstva, elektronike i IT-a, fasilitiranje razmene znanja i iskustava među stručnjacima u ovim oblastima, pružanje podrške inovacijama, kao i unapređenje saradnje između akademske zajednice i industrije radi podsticanja ekonomskog rasta i razvoja karijere mladih stručnjaka.

7
održanih foruma
50+
panela
200+
panelista
2000+
učesnika

TechFusion

Forum naprednih tehnologija, biće održan 12. i 13. juna 2024. godine u Naučno-tehnološkom parku Niš.

Okupiće svetske eksperte i vodeće kompanije u sferi naprednih tehnologija, sa ciljem produbljivanja diskusije o najnovijim trendovima i izazovima u ključnim sektorima kao što su veštačka inteligencija, biotehnologija, informaciono – komunikacione tehnologije, zelena industrija, web3, blockchain i kreativne industrije.

Odvijaće se na pet bina, uz prateći prostor za medije i poseban podkast kutak. Posetioci će imati priliku da prisustvuju panelima, predavanjima, masterclassovima, prezentacijama, radionicama, pitch sesijama startap kompanija, specijalnim i pratećim događajima.